Lupinerna

Biljettsläpp 7 augusti 2018

LUPINERNA är en berättelse som känns i magen. En historia om kampen hos alla dem som gör så gott de kan med vad de har, men där det aldrig verkar räcka och bli bra nog.

Möt Janna som längtar efter att skolan ska börja igen och att Sonja inte ska vara försvunnen. Möt Gindra som har ett skåp fullt med fjärilar och Jessica som kan mer om bilar än om hur man kokar ris. Möt kvinnorna som lever bland oklippta fotbollsplaner och stängda fritidsgårdar, med drömmar om något stort liggandes i Konsumpåsen.

LUPINERNA är en historia om klass, kön, ensamheter och fattigdom. Men det handlar också om frihet, mod, längtan och glädjen över att finnas till och att ensam inte är stark. Aldrig någonsin.

Framförallt är det en berättelse om hur vi alla tidigt blir präglade till att tro att vi antingen har en röst och plats i det här samhället, eller att vi inte har det.

Pjäsens manusförfattare och regissör Monica Wilderoth har intervjuat kvinnor med olika bakgrund, bosatta i Östergötland, och låtit sig inspireras av deras tankar om frihet. Det resulterade i en lätt och vacker föreställning om svåra ämnen. En ömtålig och varmt humoristisk berättelse, gestaltad av åtta skådespelerskor.

FAKTA

BILJETTSLÄPP

7 augusti 2018


SPELPERIOD

Norrköping 13 oktober - 3 november 2018
Linköping 16 november - 21 december 2018


SPELTIDER

Spelas onsdag - fredag kl.19.00, lördag kl.18.00 och söndag kl.16.00.


BILJETTPRISER

Klicka här för att se biljettpriser


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Längden är inte fastställd än.

PRODUKTIONSTEAM

Manus och regi: Monica Wilderoth

Scenografi och kostym: Magnus Möllerstedt

Mask och peruk: Lena Stranger Weinar

Ljusdesign: Linn Persson

Ljuddesign: Björn Andersson


HOTELLPAKET 

Bokas via hotellet.

Norrköping

Hotel President (Vattengränden 11). Del i dubbelrum, inklusive teaterbiljett och frukost, från 750 kr per person.

Läs mer och boka

Medverkande

Gå till hemsidan