Spelades 2018/2019

Drottningsylt

Spelades 2018

Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt - alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde.

Josefin Johansson och Robert Noack ger er samtliga svenska drottningar från Sigrid Storråda till Silvia. Där emellan träffar vi Karin Månsdotter, Kristina och såklart de fyra Eleonorerna (Maria, Hedvig, Ulrika och Ulrika igen) - via sketcher, sång och dans. Ibland roligt, ibland sorgligt, alltid intressant.Fakta

SPELDATUM

Norrköping, Stora teatern (Café Gycklaren)
22 mars 2018

Linköping, Stora teatern (övre foajén)
23 mars 2018


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Cirka 1 timme

PRODUKTIONSTEAM

Av och med: Josefin Johansson och Robert Noack

Regi: Margareta Ek


MEDVERKANDE

JOSEFIN JOHANSSON

Josefin "Josefinito" Johansson är komiker, artist och journalist som skrivit och agerat för radio, tv och scen sedan 2006. Hon vann årets upplaga av På spåret, tillsammans med Johar Bendjelloul, och är programledare för Smartare än en femteklassare. Josefin turnerar även flitigt som ståuppkomiker.


ROBERT NOACK

Robert Noack, född i Norrköping, är skådespelare och sångare som nyligen avslutat fyra år som Karl-Oskar i Björn & Bennys nyuppsättning av Kristina från Duvemåla. Robert har tidigare bland annat medverkat i Billy Elliott på Stockholms Stadsteater, Tills döden skiljer oss åt på Västmanlands teater och Den lilla sjöjungfrun på Dramaten.

Gå till hemsidan