Spelades 2017 / 2018

Aldrig så långt till sommaren

Spelades 2017

En unik konsert på Stora teatern i Linköping där Fredrik ”Frallan” Jonsson framför stillsamma versioner av sina låtar tillsammans med musikerna Henrik ”Kisa” Nilsson och Jonas Bleckman. Gammalt material blandas med nytt, allt varsamt arrangerat för ett mer intimt och avskalat sound.


OM FREDRIK JONSSON

Fredrik ”Frallan” Jonsson är uppvuxen i Kisa och började spela gitarr som tioåring. Den musikaliska resan gick från hårdrock via blues till rock, och i dag är kanske blandningen av just blues och textdriven rock det signifikativa för Frallan. Han har gett ut sex album i eget namn och två skivor i olika blueskonstellationer samt spelat i en mängd olika sammanhang, bland annat i Östgötateaterns uppsättningar av Frankenstein och Patti, Bob och Leonard.

OM HENRIK NILSSON

Henrik "Kisa" Nilsson har vi genom åren ofta sett tillsammans med Fredrik Jonsson, vars musikaliska samarbete och vänskap spänner över närmare trettio år. Henrik har även samarbetat med en mängd andra artister, bland annat Ola Salo, Anders Wendin och Markus Krunegård. På Östgötateatern har Henrik Nilsson tidigare varit kapellmästare och musiker i föreställningen Frankenstein, där han - utöver sitt huvudinstrument bas - även spelade gitarr, trummor, klockspel och piano.

OM JONAS BLECKMAN

Jonas spelar cello och är född i Norrköping. Han har studerat till musiker på folkmusikutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan och har sedan dess varit verksam som musiker både i utanför Sveriges gränser. Jonas spelar med olika band och artister, som till exempel Ale Möller, Good harvest, Mats Berglund, Jon Henrik Fjällgren, Six String Yada och Sirocco. Han har även medverkat på flertalet inspelningar, både när det gäller skivor och filmmusik, samt som musiker i Frankenstein på Östgötateatern.

LÄNGD

Ca 1 timme och 30 minuter (utan paus)

Gå till hemsidan