Skivor till kaffet

En hyllning till Gösta Rybrant

Musikalartisten Richard Carlsohn och pianisten Fredrik Ingå stämmer träff med Norrköpingssonen, violinisten, textförfattaren och musikalöversättaren Gösta Rybrant. 

Från Sång om syrsor och Minns i november till musikaler som My Fair Lady, Oliver och West Side Story. Totalt blev det över 350 sånger som fick sin svenska språkdräkt av Gösta Rybrant. Skivor till kaffet är ett porträtt i ord och ton av en av de största svenska textförfattarna.

Föreställningen ingår i Region Östergötlands satsning på Kultur för äldre, med syfte att öka tillgängligheten till kulturupplevelser med konstnärlig kvalitet utifrån äldres önskemål och behov.


OM GÖSTA RYBRANT

Gösta Rybrant (1904–1967) var en svensk violinist, journalist och författare. År 1929 gav han en egen violinkonsert i Konserthuset i Stockholm och 1930–1933 var han konsertmästare i Svensk Filmindustris orkester. Han övergick sedan till verksamhet som kåsör (med signaturen Flips) och musikrecensent i Aftonbladet. Rybrant var även revy- och sångtextförfattare och blev känd som översättare av musikaler som My Fair Lady (1959) och West Side Story (1964). Han skrev också lättsamma kriminalromaner och radiopjäser. Källa: Nationalencyklopedin.


OM KULTUR FÖR ÄLDRE

Att alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet är en del i de nationella och regionala kulturpolitiska målen. Skivor till kaffet är ett kulturprogram som subventioneras av Region Östergötland, som en del i regionens satsning på gruppen 65+ med behov av insatser i form av till exempel hemtjänst, boende eller förebyggande omsorg i kommunal eller privat regi. De regionala programmen ska uppfylla kravet på både konstnärlig professionalitet och lämplighet utifrån de äldres önskemål och behov. Läs mer om satsningen på www.kulturforaldre.se.

FAKTA

SPELDATUM

Norrköping, Stora teatern (Café Gycklaren)
3 maj kl.12.00 SLUTSÅLT!

Linköping, Stora teatern (övre foajén)
4 maj kl.12.00 SLUTSÅLT!

Dörrarna öppnas kl.11.30.


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Cirka 1 timme


BILJETTPRIS

Ordinarie pris: 190 kr
Abonnentpris: 170 kr

I priset ingår soppa, bröd, smör, kaffe och en chokladbit.

I Norrköping serveras morot- och koriandersoppa och i Linköping serveras zucchinisoppa.

TURNÈ

TURNÈPERIOD

Vecka 15–vecka 16 2018


LÄNGD TURNÈFÖRESTÄLLNING

Cirka 30 minuter


TEKNISKA KRAV

Spelyta 3 x 3 meter
El 16 amp europahandske
Pris 1 000 kr (exklusive moms)


BOKNING TURNÈ

Caroline Karlsson
011-21 85 17
caroline.karlsson@ostgotateatern.se

Gå till hemsidan