Spelades 2018/2019

Skivor till kaffet

Spelades 2017/2018

Musikalartisten Richard Carlsohn och pianisten Fredrik Ingå stämde träff med Norrköpingssonen, violinisten, textförfattaren och musikalöversättaren Gösta Rybrant. 

Från Sång om syrsor och Minns i november till musikaler som My Fair Lady, Oliver och West Side Story. Totalt blev det över 350 sånger som fick sin svenska språkdräkt av Gösta Rybrant. Skivor till kaffet var ett porträtt i ord och ton av en av de största svenska textförfattarna.

Föreställningen ingick i Region Östergötlands satsning på Kultur för äldre, med syfte att öka tillgängligheten till kulturupplevelser med konstnärlig kvalitet utifrån äldres önskemål och behov.


OM GÖSTA RYBRANT

Gösta Rybrant (1904–1967) var en svensk violinist, journalist och författare. År 1929 gav han en egen violinkonsert i Konserthuset i Stockholm och 1930–1933 var han konsertmästare i Svensk Filmindustris orkester. Han övergick sedan till verksamhet som kåsör (med signaturen Flips) och musikrecensent i Aftonbladet. Rybrant var även revy- och sångtextförfattare och blev känd som översättare av musikaler som My Fair Lady (1959) och West Side Story (1964). Han skrev också lättsamma kriminalromaner och radiopjäser. Källa: Nationalencyklopedin.


OM KULTUR FÖR ÄLDRE

Att alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet är en del i de nationella och regionala kulturpolitiska målen. Skivor till kaffet var ett kulturprogram som subventionerades av Region Östergötland, som en del i regionens satsning på gruppen 65+ med behov av insatser i form av till exempel hemtjänst, boende eller förebyggande omsorg i kommunal eller privat regi. De regionala programmen ska uppfylla kravet på både konstnärlig professionalitet och lämplighet utifrån de äldres önskemål och behov. Läs mer om satsningen på www.kulturforaldre.se.

FAKTA

SPELDATUM

Norrköping, Stora teatern (Café Gycklaren)
3 maj

Linköping, Stora teatern (övre foajén)
4 maj


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Cirka 1 timme

TURNÈ

TURNÈPERIOD

Vecka 15–vecka 16 2018


LÄNGD TURNÈFÖRESTÄLLNING

Cirka 30 minuter

Gå till hemsidan