Bild på Krister Kern

Skådespelare

Krister Kern

Krister Kern är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. Direkt efter utbildningen medverkade han i kritikerrosade Samlarna av Lotta Lotass på Teater Bhopa, en föreställning som blev uttagen till Teaterbiennalen samt vann Nöjesguidens teaterpris.

Krister har tidigare jobbat på bland annat Borås Stadsteater där han medverkat i en rad produktioner, så som Före detta och En handelsresandes död i regi av Göran Stangertz.

Vi har också kunnat se Krister på TV och i film: Kommissarie Winter, Poliser, Oskyldigt dömd, Ciao Bella, 183 dagar, Hagamannen, The sexual monolouges, Hinsehäxan och Love and War.

Under våren 2014 medverkade Krister i SVT:s nya storsatsning Ettor och nollor i regi av Johan Renck. Han var också med i novellfilmen När sugfiskar krockar, som tävlade under Göteborgs internationella filmfestival. I våras filmade han för Zentropa den norska långfilmen Kongens nei.

På Östgötateatern har Christer gjort titelrollen i kritikerrosade Hamlet, spelat Albert i Frankenstein och Peter Pan i Wendy & Peter Pan. Han medverkade även i Riksteatern-samarbetet Dimensioner och har turnerat med den egna föreställningen Kristers Melodikryss inom ramen för Kultur för äldre-projektet.

På ung scen/öst medverkade Krister i Rose Rose Rose av Malin Axelsson, vilken blev uttagen till Teaterbiennalen i Malmö 2015 samt nominerad till svenska teaterkritikers pris samma år. 2016/2017 var han tillbaka på ung scen/öst i och med föreställningen Baba Yaga, som även spelades på Scenkonstbiennalen 2017.

Spelåret 2018/2019 är Krister aktuell i ung scen/östs föreställning Matkriget.

Spelåret 2018/2019 är Krister aktuell i Rocky Horror Show

Gå till hemsidan