På vår hemsida används cookies som gör att den fungerar bättre. Läs mer om cookies

Bokens dag (slutsålt)

Den 14 november kl.18.30 öppnas dörrarna till Bokens dag för den 27:e gången i ordningen. 

På scenen får du träffa Elsie Johansson som hör till en av Sveriges mest älskade författare. Hon har bland annat fått Aniarapriset för trilogin Berättelsen om Nancy. I höst kommer hennes nya bok med berättelsen om sig själv, Riktiga Elsie.

Hon får sällskap av professorn och författaren Stefan Einhorn, känd för sina eftertänksamma böcker, som Konsten att vara snäll, Vägar till visdom och De nya dödssynderna. Stefans nya bok Pappan  kommer ut nu i augusti.

Deckarduon Roslund & Hellström kommer också för att presentera sin nya spänningsroman Tre minuter. Anders Roslund är journalist och var i många år arbetsledare på SVT. Börge Hellström var i sitt tidigare liv kriminell och är en av initiativtagarna till Kris, Kriminellas rätt i samhället. Numera är han debattör och bloggare i kriminalvårdsfrågor.

Den fjärde platsen fylls av Alex Schulman som nyligen gett ut höstens stora svenska boksnackis "Glöm mig", om hans mamma och sjukdomen alkoholism. Alex är bland annat känd som bloggare och för sin radiopod Alex & Sigge.Han har tidigare skrivit om sin pappa Allan i "Skynda att älska" 2009. 


Övriga arrangemang

På Linköpings stadsbibliotek blir det boklunch och bokeftermiddag den 14 november. Dagen därpå bjuder Bokmedia in till bokfrukost med populära Gunnar Elfström som gäst. Han kommer i höst ut med en bok om Linköping på 1960-talet. Frukostens andra gäst är årets Martin Lönnebopristagare Royne Mercurio, skaparen av tänkvärda serieteckningarna "Herregud & Co".

Bokens dag arrangeras av: Östgötateatern, Corren, Linköpings stadsbibliotek, kommunens kultur- och fritidsnämnd och Bokmedia.


(Uppdaterad 2016-11-03)


Författaren Elsie Johansson. Foto: Dan Hansson

Gå till hemsidan