Skola

Ta med dina elever på magiska teaterupplevelser!

Bli skolombud

Nu kan du som är lärare och vill gå på teater med dina elever bli skolombud för Östgötateatern. Som skolombud kommer du att under spelåret att bjudas in till lärar- och inspirationskvällar. Dessutom kommer du att få träffa skådespelare, regissörer och andra som arbetar på teatern.

Inför varje ny uppsättning kommer vi att ha en förhandsvisning speciellt för er som jobbar inom skolan, så att du och dina kollegor är förberedda på vad ni ska se tillsammans med eleverna. 

Om du vill få information från oss och anmäla dig som skolombud, skicka e-post till maria.hansson@ostgotateatern.se


Fri entré

Från och med spelåret 2017/2018 erbjuder vi fri entré för grundskolor och gymnasieskolor. Antalet platser är begränsande till två klasser per föreställning - först till kvarn!


BOKNING

Anmäl ditt intresse att se en föreställning med klassen via formuläret nedan. Så snart vi har kontrollerat att platser finns tillgängliga så kommer du att få en bokningsbekräftelse från oss. Bokningen sker i turordning.

Länk till formulär för intresseanmälan

Dissekering av ett snöfall. Foto: Markus Gårder

VÅREN 2018

Våren 2018 spelar vi följande föreställningar på våra stora scener:

Camera

Världspremiär på en nyskriven musikal om en av tidernas största filmstjärnor – Ingrid Bergman. Rekommenderas från årskurs 9.

 Läs mer om Camera


FARMOR OCH VÅR HERRE

Hjalmar Bergmans klassiker – en gripande berättelse om kärlek, minne och försoning. Rekommenderas från årskurs 9.

 Läs mer om Farmor och vår herre

UNG SCEN/ÖST

Fler föreställningar för barn och ungdomar hittar du hos ung scen/öst som är en självständig del av Östgötateatern. ung scen/öst har i uppdrag att spela teater för alla från 6 år och uppåt med fokus på skolklasser.

Länk till ung scen/östs hemsida

Bra att veta inför ert besök

Här har vi samlat en PDF med information om teatern och saker som kan vara bra att veta inför teaterbesöket med eleverna.

Gå till hemsidan