Skola

Ta med dina elever på magiska teaterupplevelser!

Bli skolombud

Nu kan du som är lärare och vill gå på teater med dina elever bli skolombud för Östgötateatern. Som skolombud kommer du att under spelåret att bjudas in till lärar- och inspirationskvällar. Dessutom kommer du att få träffa skådespelare, regissörer och andra som arbetar på teatern.

Inför varje ny uppsättning kommer vi att ha en förhandsvisning speciellt för er som jobbar inom skolan, så att du och dina kollegor är förberedda på vad ni ska se tillsammans med eleverna. 

Om du vill få information från oss och anmäla dig som skolombud, maila till maria.hansson@ostgotateatern.se


Fri entré

Vi erbjuder fri entré för grundskolor och gymnasieskolor i Östergötland. Antalet platser är begränsande till två klasser per föreställning - först till kvarn! En lärare per klass går gratis (max 30 elever/klass).


BOKNING

Anmäl ditt intresse att se en föreställning med klassen via formuläret nedan. Så snart vi har kontrollerat att platser finns tillgängliga så kommer du att få en bokningsbekräftelse från oss. Bokningen sker i turordning.

Länk till formulär för intresseanmälan


UNG SCEN/ÖST

Fler föreställningar för barn och ungdomar hittar du hos ung scen/öst, som är en självständig del av Östgötateatern. ung scen/öst har i uppdrag att spela teater för alla från 6 år och uppåt med fokus på skolklasser.

Länk till ung scen/östs hemsida

Hösten 2018


I VÄNTAN PÅ GODOT

Nobelpristagaren Samuel Becketts klassiska tragikomedi. Inspirerad av Chaplin, Keaton och Helan och Halvan har han skapat en historia om två luffare som väntar på en viss herr Godot. Ett roande utforskande av tid och rum, filosofi och slapstick, poesi och humor. Rekommenderas från gymnasiet och uppåt.

Läs mer om I väntan på Godot


LUPINERNA

Ett nyskrivet drama om klass och frihet. Möt Janna som längtar efter att skolan ska börja igen och att mamma ska sluta dricka. Möt kvinnorna som lever bland oklippta fotbollsplaner och stängda fritidsgårdar, med drömmar om något stort liggandes i Konsumpåsen. Rekommenderas från gymnasiet och uppåt.

Läs mer om Lupinerna

Våren 2019


Rocky Horror Show

En komisk och bisarr skräckmusikal inspirerad av kultförklarade skräckfilmer som Dracula och Frankenstein. Rocky Horror Show är en musikal i glamrockens och science fiction-genrens anda. Här möter vi det unga nyförlovade paret som får punka på bilen och söker hjälp i närmsta hus - hos den ökände och hemlighetsfulla professorn Frank n Furter. Rekommenderas från årskurs nio och uppåt.

Läs mer om Rocky Horror Show


Galleri 6

Galleri 6 handlar om det kanske vanligaste av allt. Sex. Överallt bombarderas vi av sex i olika former. I tidningar, på tv och i reklam. Det kan verka som om vi är helt och totalt fria. Allting visas och lite till. Men pratar vi om det? På riktigt? Berättar vi om ensamhet, prestation, skam och skuld? Pratar vi om onani och orgasmer på riktigt? I Galleri 6 gör vi det. Rekommenderas från årskurs nio och uppåt.

Läs mer om Galleri 6

Bra att veta inför ert besök

Här har vi samlat en PDF med information om teatern och saker som kan vara bra att veta inför teaterbesöket med eleverna.

Gå till hemsidan