bakgrundsbild

Nobody’s Perfect

En romantisk komedi Författardrömmen slår in för Leonard. Nu återstår bara ett smärre problem… att ikläda sig rollen som kvinna!

Simon Williams pjäs, som uruppfördes i England 1998, handlar om Leonard, en till synes bortkommen, medelålders statistiker och ensamstående tonårspappa, med oförlösta författardrömmar. 

 

När förlaget Kärlek vill vi ha, som ger ut böcker "av kvinnor, för kvinnor", utlyser en debutanttävling, skickar han in ett manus under pseudonymen Myrtle Banbury - och vinner tävlingen!


Prissumman på 15 000 pund frestar den stillsamme mannen att ikläda sig rollen av sin påhittade tant Myrtle - men under de förvecklingar som följer blir han blixtförälskad i förlagets redaktör, Harriet.

 

Denna romantiska komedi utvecklar sig, i takt med Leonards problem med att leva upp till rollen som kvinnlig författare. Detta sker inför hans häpna tonårsdotter och spefullt förtjuste, åldrige far - som slängts ut från ålderdomshemmet! - till en fars som lättast kan liknas vid "Pang i bygget" - men en fars med ett varmt, bultande hjärta!


"Full fart åt alla håll i Elisabeth Åströms eleganta scenrum. Regissören Margita Ahlin kör hårt med hederligt publikfrieri och formidable Patrik Voight ställer, liksom resten av ensemblen, upp med helhjärtat engagemang. Visst är det roligt!" Corren


"Alltihop är minst sagt hysteriskt /.../ publiken gapskrattar konstant, och det är väldigt välspelat" NT


"Den här uppsättningen är smakfull! /.../ Skådespelarna är fantastiska. De leker ordentligt med sina figurer och lyckas blanda tydlig fysisk komik med realism. Det finns ingen svag länk i den här uppsättningen. Scenografin är elegant." Katrineholms-Kuriren


"Skådespelarna jobbar så tygen ryker. Jörgen Mulligan är säker poängknipare som klurig och pilsk gubbstrutt och driver oblygt med publiken.", Folkbladet


Premiär i Linköping 1 september 2006, spelas t o m 7 oktober.

Föreställningen spelades i Norrköping våren 2006.

 

Föreställningslängd: ca 2 timmar 50 minuter inklusive paus


Av: Simon Williams
Översättning: Magnus Lindman
Regissör: Margita Ahlin
Scenograf & kostym: Elisabeth Åström
Koreografi: Leif Agrér
Medverkande: Patrik Voight, Therése Angleflod, Jörgen Mulligan, Ann-Sofie Andersson, Anders Kessler

Bilder


Här kan du titta på bilder från föreställningen. Klicka på bilden för att få upp den större och kunna bläddra mellan befintliga bilder.
 
461 463 467 459 457 465

© 2012 Östgötateatern LOGGA IN
producerad av Hollies reklambyrå