På vår hemsida används cookies som gör att den fungerar bättre. Läs mer om cookies

Kära abonnent

Inom en vecka borde du få ett rött kuvert med posten, som innehåller ett erbjudande om att förnya ditt abonnemang. Vi hoppas att du vill behålla din stol i salongen och se våra föreställningar på Stora teatern även spelåret 2017/2018.

Vi kommer att bjuda på en nyskriven fars, en komedi av Shakespeare, urpremiären av en musikal om Ingrid Bergman och publikens val - en klassiker av Hjalmar Bergman.

Du som vill förnya ditt abonnemang ska göra din inbetalning senast den 26 april. Var noggrann med att ange ditt bokningsnummer, som du hittar på baksidan av häftet.


Teaterkvällar 2017

I ditt röda kuvert hittar du också en inbjudan till vårens stora teaterkvällar. Du som är abonnent får gärna ta med dig en vän.

Vi bjuder på en underhållande soaré och mingel med regissörer, skådespelare och andra abonnenter.

  • Linköping 10 och 11 april kl.16.30-20.30
  • Norrköping 18 april kl.16.30-20.30

Din vän är varmt välkommen till vår gästmonter där de bland annat erbjuds salongens bästa platser före alla andra nya abonnenter.

Den välrenommerade regissören och skådespelaren Marika Lagercrantz är vår ciceron i en omväxlande soaré som bjuder på utvalda godbitar ur kommande spelårs uppsättningar. Med sig på scenen har hon såväl skådespelare som den skickliga pianisten Elise Einarsdotter.

Soarén spelas klockan 17.00 och 19.00. Längd ca 50 minuter. Fri entré. Biljetter bokas i förväg via telefon eller biljettkassan.


Biljettsläpp

  • Linköping den 21 mars kl.12.00
  • Norrköping den 4 april kl.12.00

Ändringar

Du som vill byta dag eller plats ska också göra din inbetalning senast den 26 april. På så sätt riskerar du inte att förlora din befintliga plats om det inte finns något passande att byta till. Kontakta sedan vår telefonbokning eller biljettkassa från den 9 maj för att göra dina ändringar. Vi kommer att släppa abonnemangen till allmän försäljning den 16 maj.


Nyhet! Ungdomsabonnemang

Nu höjer vi åldersgränsen för ungdomsabonnemang till 25 år. I samband med förändringen av åldersgräns försvinner studentabonnemanget. Sista minuten-erbjudandet för studenter kommer att finnas kvar.


Nyhet! Värva en vän

Delad glädje är dubbel glädje - se till att dina vänner kommer iväg på teater! Om du värvar en ny abonnent får du boken Mitt liv skriven av Ingrid Bergman och Alan Burgess. Mer information kommer med dina biljetter.

Byten

Du som är abonnent kan enkelt göra byten själv om du får förhinder att se en föreställning. Du får göra fria byten fram till kl.16.00 dagen innan föreställningen. Vid senare byten kostar det 50 kr/biljett och du måste vända dig till vår biljettkassa eller telefonbokning. OBS! Du kan inte genomföra ett byte efter föreställningens start.

Bytena gör du via vår biljettleverantör Nortics hemsida (länk hittar du längre ner). Ange din mailadress och det ordernummer/bokningsnummer som står på din biljett. Kontakta Nortics support vid tekniska problem på tel. 0455 - 61 97 00 (öppet vardagar 8-12 och 13-17).

Självklart kan vi hjälpa dig att göra byten i våra biljettkassor eller telefonbokningen.

 Gör dina byten här (nytt fönster öppnas till Nortic)

 

OBS! Glöm inte att kontakta Café Gycklaren om du har gjort en förbokning (Norrköping). Caféet drivs inte av teatern. Deras telefonbokning är öppen onsdag - fredag kl.10.00 - 12.00 och två timmar innan föreställning, tel. 011-21 85 66. Du kan också kontakta dem via cafegycklaren@gmail.com.

Datum

Här kan du se vilka datum du ska gå på dina föreställningar spelåren 2016/2017 och 2017/2018.

Se tabellen med datum

Marika Lagercrantz. Foto: Morgan Norman


Publikens val

Nu är det Linköpingspublikens tur att möta Marika Lagercrantz, regissör och skådespelare, i spännande samtal om teater och teatern.

Vad är Östgötateatern för dig och vad skulle den kunna vara? Teckna in tre tisdagar för möten där publiken har ordet och teatern lyssnar.


Stora teatern, Linköping - Teatercaféet
31 januari, 28 februari och 28 mars 2017 kl.19.00


De tre kommande åren kommer vi att få se mycket av Marika Lagercrantz på Östgötateatern. Under hösten och vintern 2016/2017 arbetar hon med repertoarval och publiksamtal. Senvåren 2017 kommer hon sedan att ta plats i vår ensemble samt jobba som regissör.

Erbjudanden 2016/2017

Här hittar du aktuella erbjudanden för abonnenter spelåret 2016/2017.


Limits – ett gästspel av Cirkus Cirkör

I en värld av allt hårdare gränsdragningar vänder Limits – på klassiskt Cirkus Cirkörmanér – upp och ner på perspektiven. En värld av flykt, migration och nya gränser balanseras mot artisternas personliga gränser i form av kroppens begränsningar.

Spelperiod  

  •  Stora teatern, Norrköping, 10 maj – 14 maj 2017

Abonnentpris/bokning 

  • Parkett + 1 balkong,  310 kr (ord. pris 345 kr)
  • 2:a balkong,  270 kr (ord. pris 305 kr)

Biljetter bokas via teaterns telefonbokning eller biljettkassor.


ung scen/öst

Som abonnent går du för det rabatterade priset 2 personer för 100 kr på ung scen/östs föreställningar! Information om aktuella föreställningar och speldatum hittar du via länken.

ung scen/östs hemsida (öppnas i nytt fönster)


Din teatergåva

När du köper ett teaterpaket får du en fin teatermugg i gåva (se bilden till höger). Motivet föreställer skådespelarna Jesper Barkselius, Marika Strand, Richard Carlsohn och Ann-Sofie Andersson Kern, som du kan se i stora roller spelåret 2016/2017. Erbjudandet gäller en mugg per abonnent och så länge lagret räcker. Du hämtar din mugg i teaterhusens biljettkassa.


Mat & dryck

Restaurant Parisien, Linköping

Fransk gourmetkrog belägen i Vasastan i Linköping, ca 7 min promenadavstånd från Östgötateatern. Det här är restaurangen för dig som verkligen uppskattar god mat och dryck i en trivsam miljö. Visa upp kvällens teaterbiljett och få 10% rabatt på maten!

Adress Gustav Adolfsgatan 11, 582 20 Linköping
Bokning 013-12 46 66 / info@restaurantparisien.com


Vila Bar & Kök, Norrköping

Bara ett stenkast från teaterhuset ligger Vila Bar & Kök, med en fantastisk utsikt över Motala Ström. Restaurangen har fokus på kvalitetsråvaror och serverar allt från enklare rätter till klassisk À la carte och även After Work. Visa upp kvällens teaterbiljett och få 10% rabatt på maten!

Adress Bråddgatan 9, 602 22 Norrköping
Bokning 011-18 18 49 / info@restaurangvila.se

Gå till hemsidan